Jumaat, 9 Januari 2015

Nasi Goreng Takek di Gerai Mujinah

Nama kedai makan ini Gerai Mujinah, terletak di Jalan Genting, Rantau Panjang, Klang. Waktu berniaganya dari Magrib membawa ke pukul 3 ke 4 pagi.

Gambar hadapan kedai kurang jelas....maaf ya.

Apa istimewanya gerai ini?  Terkenal dengan Nasi Goreng Takek. Apa bestnya Nasi Goreng Takek ni? Harga & quantiti :)

Nasi Goreng yang digoreng kosong banyak-banyak not by order. Dihidangkan dengan ayam goreng, timun & sos cili. RM4 harganya.

Ini saya beli 2 bungkus nasi dan bungkusan depan tu, nasi tambah. Nak tau berapa harga untuk 3 bungkus ni.....RM6 sahaja! Saya pun confuse, saya tanya semula tapi itu harga yang di sebut. Setahu saya sebungkus RM4. Nak tau, berapa dikira untuk nasi tambah.....RM0.50 sahaja ;) Nak kata gerai dah nak tutup sebab itu dijual murah....masih lagi awal. Ini dinamakan rezeki :)


Mai tengok dalamnya.....


Selalunya saya beli nasi yang warna merah tu, baru tahu ada yang warna putih (nasi goreng kampung), kali ni saya cuba yang putih. Saya ambil yang warna merah sebagai nasi tambah. 

Kita tengok dekat-dekat :) Banyakkan nasinya. Ayam goreng pun besar bahagiannya.
Macam-macam orang guna nak tarik pelanggan. Yang tak makan nasi banyak, mungkin ini bukan pilihan...tapi rasalah ayam gorengnya, sedap. Yang nak budget, elok sangat...sebungkus / sepinggan boleh 2 orang makan.

Kalau pi Klang, singgah Gerai Mujinah ya, kita pekena Nasi Goreng Takek.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.