Rabu, 17 Disember 2014

Dah Tak Boleh Pakai Cara Macam Ni!

Bohong sana, bohong sini.....bohong sunat!


Kisah 1
Maka kereta bakal wakil rakyat pun ke kawasan pendalaman yang line telefon pun tak der.
Penduduk : "Dato' Sri, sini lampu pun tak der. Bila nak masuk? Dah lama dah kata nak masuk tapi belum masuk-masuk lagi"
Bakal Wakil Rakyat : Terus mencapai telefon bimbit dan membuat panggilan. "TNB, ini Dato' Sri XXXX, esok temujanji saya dengan XXXX on? Ok-ok, esok saya jumpa."
Penduduk : "Dato' Sri, macam mana boleh call, sini line telefon pun tak der."
Bakal Wakil Rakyat : "Saya menteri, telefon special, mana-mana pun boleh pakai, mana-mana pun boleh sampai!"
 

Kisah 2
Maka kereta kuncu-kuncu bakal wakil rakyat pun sampai di kawasan pendalaman selepas wakil rakyat beredar.

Kuncu-kuncu Bakal Wakil Rakyat : "Tok, nanti pilihanraya, masa mengundi...pangkah XXX ya. Yang lambang XXXX. Bagi tau orang kampung Tok ya undi XXXX." Sambil bercakap, kuncu-kuncu pun menghulurkan 'hadiah' yang tidak diketahui isi kandungannya ;)
Tok Batin mengangguk-anggukkan kepala sambil menerima 'hadiah' tersebut.



Kisah 3
Bawa kereta paling buruk untuk berkempen (pilihanraya). Orang tau berderek kereta besar di rumah. Tinggal di kawasan elit dan anak pun belajar luar negara.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.