Selasa, 2 Disember 2014

Dah Kahwin Tanggung Sendiri!

Ramai ibubapa yang masih mengambil berat akan hal anak-anak apabila anak-anak mereka sudah berkahwin. Ada juga yang 'wish good luck', apa saja hal selepas berkahwin, tanggung sendiri!

Haha...teringat kisah ini. 

Iya, iya anak sulung itu mahu tinggal dengan ibubapanya selepas berkahwin tapi parents nya cakap 'cari rumah, jangan tumpang rumah mama abah ya, bina hidup sendiri, baru tahu tanggungjawab, baru tahu sudah senang, asam garam, pahit manis hidup berumahtangga'.

Dah berkahwin, gaduh suami isteri, ini jawapannya 'hangpa yang gatai nak nikah, tanggung sendirilah! kita dulu ada saja masalah rumahtangga malu nak bercerita dengan mak bapak'!

Dah ada anak, nak ngadu la si anak dengan maknya. Bunyi lagu ni, 'mama, XXX (si suami) tak sayang kat anak, asyik YYY (isteri) saja yang kena beli susu untuk ZZZ (baby 6 bulan)'! Ni ha, mak dia jawab, kebetulan panggilan itu di awal pagi, maknya di pasar tengah nak beli ikan, ini dia kena sebijik....'dah laki kamu tak nak beli, kamu pi la beli! bukannya tak dak duit'!

;)

Kadang-kadang si anak mengadu, hanya hendak orang mendengar. Yang mak bapak pulak malas nak layan sebab dah tua, ini masanya nak berehat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.