Khamis, 23 Oktober 2014

Panggilan Yang Tak Diundang

Kerap mendapat panggilan dari.....
 
Astro...promoting their HD channel and converting too.
'Maaf ya, TV saya tak HD'
'Saya pun jarang-jarang tengok TV'


Insuran....promoting their best insurance plan
'Maaf ya, saya dah ada insuran'
'Saya tak perlukan apa-apa insuran tambahan lagi'
(diaorang selalunya akan tanya, yang kita ada tu apa...yang diaorang punya apa kelebihan) 'Saya tak perlu dua tiga insuran'


Holiday Package Club / Membership !
Yang ni sekarang dah kurang...saya rasa macam tipu saja!
'No, thank you, I'm not inetrested'


Yang ini pula.... 
Bank untuk ASB loan...ansuran bulanan
 'Saya tak nak'


Credit Card!
'Ok, ok...saya bayar minggu nih'!
atau...
Kami nak offer you...blah, blah...
'Saya tak perlu...tapi kalau you all nak offer juga, you all bayarlah untuk saya' ;)



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.