Selasa, 30 September 2014

Bila Telefon Gomen Kena Sabar

Berapa lama masa yang diperlukan untuk satu panggilan telefon kepada pejabat kerajaan dijawab? 

Sabar..sabar...kena sabar bila telefon gomen.....gomen besar, banyak bahagian dan banyak orang diaorang kena handle ;)

Dengan gomen, pi saja ofis diaorang. Kita pula kata, tak kan benda ciput nak kena ngadap diaorang. Banyak lagi kerja lain kat ofis...

Maka kita pun tengok kat website....cari-cari nombor...
Nombor yang tertera....telah bertukar....nasib baik mesin kasi tau! 

Sila hubungi nombor '03 8000 8000'. Ok I did!

Cepat diarang angkat....terima kasih :)
Diaorang pun kasi nombor nih 03-8886 5139 / 5149

Call punya call diaorang tak angkat! Mmm...jangan putus asa ;) Meeting kot!

Cari lagi di website berkaitan....jumpa nombor nih
03-8871 1245 / 1246 / 1279 

Call....mesin yang jawab.
Bunyi lagu ni 'sila tekan 1 untuk Bahasa Malaysia' kita pun tekan...
Lepas tuh 'sila tunggu, perbualan ini akan dirakamkan bagi tujuan latihan' wah! bagus gomen dah banyak berubah! Tapi kan.....lepas habis mesin cakap....line putus! Mmmm.....entah berapa kali cuba baru berjawab!

Agak-agak berapa lama? Dari cari di website, panggilan pertama, cari lagi, buat panggilan sampai di layan....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SEJAM


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.