Khamis, 28 Ogos 2014

Jatuh itu Pengajaran....bab 2

Siapa yang boleh menjatuhkan kita di dunia? Hanya manusia, kan! ;) 
Ingat Tuhan sayang kita, tu yang didatangkan manusia untuk menjatuhkan kita supaya kita lebih dekat padaNya
Kalau yang rasa dah cukup dekat dengan Tuhan ;) anggaplah besar bahagian menanti di hadapan kita atas kejatuhan ini....
Syukur kita diberi peluang untuk lebih ingat dan dekat padaNya.

Oppps! Yang jatuh masuk longkang, jatuh kena kejar anjing....itu lain cerita tetapi ada pengajaran dari jatuh ini.....supaya berhati-hati ketika berjalan dan lain kali nampak anjing jangan dok lari, buat bodoh saja ;) 
Teringat masa saya sekolah menengah...dalam form 1 or 2. berjalan dengan rakan....sekali datang seekor anjing menuju ke arah saya dengan bising.....apa lagi, wa panjat pagar.....you know lah, what will happen bila pakai skirt panjat pagar, skirt labuh jadi paling singkat...lalalala.
Lepas tu dalam form 4 or 5, saya sampai sekolah agak awal pagi....masih gelap....jeng, jeng, diterpa anjing...saya berhenti berjalan dan pandang anjing itu sambil baca ayat al-Fatihah....anjing tu diam! 
Selepas-selepas tu....ada gak kejadian sama berlaku, saya tak lari dan tak juga baca apa-apa ayat, dah confidence katakan.....tapi kalau yang mai tu besar orang, tak tau nak wat apa, kecut!!!


#photo diambil dari FB page

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.