Sabtu, 16 Februari 2013

Scarlett Kucing Terhebat

Terharu membaca kisah ini. Saya ambil dari FB Page 'Kami Pencinta Kucing'.


Scarlett seekor ibu kucing yang amat berani, penuh kasih sayang dan sanggup menghadapi pelbagai kemungkinan.
 
Berbulu Calico, dan pernah menjadi tajuk utama di seluruh dunia dalam insiden mengeluarkan lima anak-anaknya untuk diselamatkan daripada api kebakaran ditempat tinggalnya.

Berbalik pada kejadian itu, Scarlett tinggal didalam garaj di Brooklyn bersama-sama anak-anaknya. Ketika kebakaran itu berlaku, tiada ahli keluarga yang tinggal kerana keluar bekerja. Setelah dipadamkan api, anggota bomba dapat melihat kucing itu dengan perlahan-lahan membawa anak-anaknya berusia empat minggu dari bangunan yang telah hangus.

Keadaannya yang hangus teruk, telinga ia terbakar, dia menyusun anak-anaknya agar selamat walaupun keadaan dirinya dengan matanya melecur serta teruk dan telah melekat dengan hidungnya, dan setelah kelima-lima anaknya selamat ia rebah dan pengsan.
 
Ahli bomba David Giannelli mengambil kesemua kucing-kucing itu untuk dirawat. Akhirnya, kucing itu setelah sihat dan tinggal parut dimuka dan badannya, diambil semula oleh tuannya dan bersyukur atas keselamatan mereka.
 
Kini Scarlett telah tiada lagi kerana kejadian itu berlaku pada tahun 1996.

p/s: Kamu contoh ibu yang terbaik. Anak-anak dan keturunan kamu pastinya berbangga dengan pengorbanan yang di LAKUKAN. Manusia yang Buang dan bunuh anak perlu malu dengan kamu! Kerana kamu hanya seekor Haiwan yang berhati Manusia sedangkan Manusia sekarang ramai yang berperangai seperti syaitan, cuba lihat betul2 gambar nie..walaupun dalam kesakitan ia masih mahu menyusukan anak2…ya allah mulianya hati mu wahai kucing..


-- copypaste Malaysia ria --

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.