Ahad, 6 Januari 2013

Menu Tahun Baru yang Tak Baru !

Sarapan & makan tengahari pada 01.01.2013, lauk pauk semalam yang dimodify atau dipanaskan.  Lambat sikit masuk blog sebab tuan punya badan kurang sihat!

Nasik goreng semua ada! Ada tempe & tauhu yang digoreng kunyit, ada ikan kering gelama dan daging goreng rempah. Bahan-bahan ni dipotong kecik-kecik, tumis bawang, cili api & belacan....campak barang yang di dipotong, letak kicap & garam sikit..dah siap.



French Loaf dimakan bersama dengan sup cendawan campbells. 





Yang ni, cucur ikan bilis dengan sambal ikan sardin. Sambal ikan sardin yang semalam punya.





Malam nak makan apa? Maggi ada...asam laksa lagi tapi digoreng. Ada lebih taugeh dan daun bawang. Konon dah banyak makan makanan berminyak, jadi dinner...memang tak berminyak. 

Cara buat, telur di pecahkan dalam pan (tak pakai minyak tau) hancurkan. Lepas tu masukkan perencah asam laksa yang dah di campur dengan air panas. Kemudian, masukkan maggi yang sudah dicelur...akhir sekali, letak taugeh & dauh sup. 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.